Wednesday, February 24, 2010

DAGING GORENG CENDAWAN BBQ

Ingredients


1) Daging dipotong nipis (200g)
2) Cendawan butang segar yang telah dicelur (4 biji)
3) Bawang putih dicincang (3 ulas)
4) Bawang besar dicincang (1 biji)
5) Kicap (2 sudu besar)
6) Minyak
7) Sos BBQ (1/2 cawan)
8) Serbuk perasa bbq (2 sudu besar)
9) Serbuk lada hitam (1 sudu kecil)
10) Garam (secukup rasa)


Directions


Perap daging bersama sos bbq, kicap, serbuk BBQ, serbuk lada hitam, garam dan bawang putih. Biar sebentar.
Hiris nipis cendawan butang.
Tumis bawang besar hingga wangi dan masukkan daging.
Curahkan secawan air dan tutup kuali supaya daging cepat masak dan empuk.
Apabila daging empuk, masukkan cendawan dan kacau rata.

No comments:

Post a Comment