Saturday, May 15, 2010

PUDING ROTI

bahan2:
  • 10 keping roti
  • susu / santan (akak pakai susu full cream)
  • 2 bijik telur (hahhaha...seimbangkan sukatan akak??)
  • 2 sudu tepung kastard
  • 2 sudu butter (cairkan)
  • gula secukup rasa
  • sedikit esen vanilla
kekdahnye:
  • carik-carikkan roti tu...kulit jgn buang. ni nak kasi puding tu ada kaler2 ceklat sket
  • masukkan susu dlm roti. agak2 kasi sampai roti tu lembab secukupnya dah la. jgn byk sgt nanti puding lembik
  • masukkan telur, butter, esen vanilla, tepung kastard & gula secukup rasa. 
  • kacau2 sampai sebati
  • bakar atas api kecik selama 40 min. kalu guna oven pandai2 la korang ejas okeh! 
jadik nyahh!!! sorii yer over excited. maklum la 1st time buat!
benda ni ada gravy tau. kena makan dgn kuah dia baru bleh climax to the max! kekdahnya senang sahajork!
gravy = susu + tepung kastard + gula + garam yg sangattttttlah sedikit okeh! (nak kasik lemak je) dan panaskan atas api sederhana sampai pekat.
siap meleleh2 yg tak tahan tuuu!!!!

No comments:

Post a Comment